Daalia
Creme de Cassis

Dahlia
Tuotekoodi: 39700 5,80€

Tuotekuvaus:

Korkeus: 70cm
Määrä: 1
Kukkimisajankohta: heinäkuu - syyskuu

Loppuunmyyty

Kaunis laventelinvärinen kukka, terälehtien alapuoli on purppuranpunaisia. Isot 12cm kukat.

HUOM! Kevään kukkasipulit ja pikkutaimet on tilattava erikseen, niiden toimitus ei voida yhdistä.

Huomioithan että jos haluat siemenet ennen maaliskuun toimitus niin ne on tilattava erikseen.


Daaliat viihtyvät sekä ruukuissa että suoraan maahan istutettuina, lämpimään, aurinkoiseen tai puolivarjoisaan paikkaan. Daaliat ovat arkoja hallalle. Istuta daaliat ulos vasta, kun hallayöt eivät enää uhkaa. Maan eteläosissa juurakon voi istuttaa suoraan maahan, mutta pohjoisemmassa esikasvatus huhtikuussa aikaistaa kukintaa. Istuta daaliat siten, että mukulajuurien päälle tulee multaa noin 5–10 senttimetriä. Varmista, että edellisen vuoden kasvuvarren tynkä on ylöspäin. Tue korkeimmat lajikkeet ajoissa, sillä daalian varret voivat tuulisella paikalla katkeilla.

Suojaa arat daaliat syksyllä harson avulla ensimmäisiltä hallaöiltä.
Katkaise kukkavarret kun lehdet ja kasvusto mustuvat. Jätä juurakot varsien katkaisun jälkeen vielä muutamaksi päiväksi  maahan. Nosta ne varovaisesti talikolla tai lapiolla ja ravistele mullat pois. Anna juurakoiden kuivahtaa.

Laita kevyesti kuivahtanut juurakko hiekan tai turpeen sekaan tai paperipussiin ja vie viileään, pakkasettomaan tilaan. Noin 5-asteinen, sopivan kuiva tila on paras daalian juurakoiden talvetukseen. Tarkista talven aikana, että talvehtimaan nostamasi juurakot eivät kuivu. Kastele tai sumuttele niitä tarvittaessa kevyesti, jos juurakkopatukoiden pinta näyttää kurttuiselta. Varo kuitenkin liikaa kosteutta, jotta juurakot eivät mätäne.

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio