Produktserie: Nelson Garden

Chilipeppar
Piment d'Espelette

Produktkoden: 6155 5,75€
Antal: st

Produkt info:

Antal: 4-5 siementä

Utmärkt sort för utomhusodling, men går även bra i växthus. C-vitaminrika frukter som kan mixas till chilipulver eller avnjutas färska, torkade och djupfrysta. Gödsla och vattna regelbundet.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast el. ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (20-22°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera vid 8°C som lägsta nattemp.


Paprika och chili älskar värme och odlas oftast i krukor eller växthus. De har en lång utvecklingstid, så förkultivering är nödvändig.

Såtid:
Januari–mars, beroende på sort. Tidiga chilisorter sås redan i januari–februari, paprikor i februari–mars.

Så fröna i såjord eller kokosfiber ca 0,5–1 cm djupt. Håll jorden jämnt fuktig men inte blöt. Placera sådden varmt – 24–28 °C är idealiskt för groning. Groningstiden är 7–21 dagar, ibland längre, särskilt för chili.

När plantorna fått 2–3 riktiga blad, plantera om dem i egna krukor med näringsrik jord. Ställ plantorna ljust och varmt och börja gödsla lätt när tillväxten kommit igång.

Växtplats:
Solig, varm och vindskyddad plats – växthus eller inglasad balkong är perfekt. Utomhus trivs de bäst mot en solig, varm vägg.

Jord:
Näringsrik, luftig och väldränerad jord. Regelbunden vattning och gödsling ger riklig skörd.

Paprika och chili börjar ge skörd juli–september, beroende på sort och odlingsförhållanden.

Tomat, basilika och tagetes – goda grannar i odlingen.

Tvätta alltid händerna när du hanterat färsk chili.


Det finns inga recensioner för tillfället.

Skriv en recension