Käsittelyohje Mustilan siemenille

Tuotekoodi: 00-17 0,00€

Tuotekuvaus:


Kylvöaika
Voimakaskuoriset siemenet (esim. makedonianmänty, douglaskuusi) vaativat kylmäkäsittelyn itääkseen. Nämä kylvetään syksyllä tai alkutalvesta ulos. Makedonianmänty suojattava jyrsijöiltä ym. siemensyöjiltä.

Muut siemenet laitetaan kuivana tiiviiseen muovipussiin joka säilytetään jääkaapissa, ja kylvetään keväällä.

Kylvö
Suosittelemme siementen kylvämistä hajakylvönä vähäravinteiselle alustalle (mm. raaka jyrsinturve on todettu hyväksi). Siemenet peitetään hienolla hiekalla, hiekkakerroksen paksuus siementen koon mukaan (2mm-10mm). Kylvöksen kosteutta kannattaa tarkasti seurata, varsinkin alppiruusun ja kellovaiveron pienenpienien taimenalkujen pitämiseksi hengissä. Alppiruusukylvöksen suojana kannattaa käyttää harsoa, muovia, kupua tms. Muovihuoneessa itäminen on nopeampaa, mutta myös erilaiset sirkkataimiasteen taudit ovat siellä suurempi uhka kuin ulkona idätettäessä. Ennen kylvämistä kaikkia siemeniä kannattaa liottaa.

Kasvatus
Itäneet sirkkataimet koulitaan kylvöalustaltaan varsin pian taimikasvatusalustalle, jona voi toimia ruukut, kennot, lava, penkki jne. Näissä taimet kasvatetaan haluttuun kokoon ennen niiden siirtämistä lopulliselle istutuspaikalleen. Talvella on hyvä suojata pikkutaimet harsolla. Arimmat kasvit talvehtivat parhaiten suoralta auringonpaisteelta ja tuulelta suojattuna esim lavassa.

Kasvatukseen liittyvät yksityiskohdat ja hoito-ohjeet vaihtelevat paljon valitun kasvatusmenetelmän ja olosuhteitten mukaan, eikä niihin tässä ole mahdollisuutta puuttua enemmälti. Todettakoon vain ettei kasvatustekniikkä näiden erikoispuulajien kohdalla suuremmin poikkea muusta taimen tekemisestä

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio