Kuuluuko liljat istuttaa syksyllä vai keväällä?

Tuotekoodi: 00-18 0,00€
Määrä: kpl

Tuotekuvaus:


Liljat ovat todellakin majesteettisia kukkia, jotka vangitsevat minkä tahansa puutarhan kauneuden. Hienojen kukkiensa ja houkuttelevan tuoksunsa ansiosta liljat ovat maailmanlaajuisesti suosituimpia ja arvostetuimpia kukkia.

Yksi liljojen viehättävimmistä puolista on niiden lumoava tuoksu. Monet liljalajikkeet tuottavat makean, pitkäkestoisen tuoksun, joka täyttää ilman ja lisää tyylikkyyttä mihin tahansa puutarhaan tai kukka-asetelmiin. Tuoksun voimakkuus voi vaihdella eri liljatyyppien välillä.

Liljojen sipuleita on saatavana sekä keväällä että syksyllä. Ne tulee istuttaa aina mahdollisimman nopeasti, sillä ne lähtevät erittäin herkästi ja nopeasti kasvuun, joskus jopa jo myyntipakkauksissaan.

Liljat istutetaan yleensä keväällä tai syksyllä lajikkeesta riippuen. Keväällä istutetut liljat kukkivat kesällä, kun taas syksyllä istutetut liljat kukkivat seuraavana keväänä tai kesänä. Keväällä istutettavat sipulit ovat kylmänherkkiä, joten ne kannattaa istuttaa vasta kun pakkaset ovat ohi. Liljat kannattaa istuttaa syksyllä ajoissa; ainakin pari, kolme viikkoa ennen maan jäätymistä, jotta ne ehtivät kasvattaa juuria. Syksyllä istutetut sipulit ehtivät juurtua ja kukkivat näin aikaisemmin kuin keväällä istutetut sipulit.

Valitse paikka, joka saa vähintään kuusi tuntia auringonvaloa päivässä ja jonka maaperä on hyvin ojitettua. Liljat suosivat lievästi hapanta tai neutraalia maaperän pH-arvoa.

Istutussyvyys: Kaiva kuoppa, joka on kaksi tai kolme kertaa sipulin korkeus, ja aseta sipuli kuoppaan terävä pää ylöspäin. Aseta sipulit muutaman sentin välein, jotta ne voivat kasvaa.

 Liljatyypit

  1. Aasialaiset liljat: Aasialaiset liljat tunnetaan eloisista ja rohkeista väreistään. Niitä on monenlaisia, kuten keltaisia, oransseja, punaisia, vaaleanpunaisia ja valkoisia. Aasialaisilla liljoilla on ylöspäin suuntautuvat kukat, joiden terälehdet eivät ole yhtä trompetinmuotoiset kuin joillakin muilla liljalajikkeilla. Ne kukkivat aikaisin kesällä, ja ne ovat tyypillisesti kooltaan pienempiä kuin muut liljalajikkeet.
  2. Itämaiset liljat: Itämaiset liljat ovat kuuluisia suurista, tuoksuvista kukistaan ja tyylikkäästä ulkonäöstään. Niillä on yleensä suuret, ulospäin suuntautuvat kukinnot, joiden terälehdet ovat kuperat. Itämaisia liljoja on eri värejä, kuten valkoisia, vaaleanpunaisia, punaisia ja kaksivärisiä yhdistelmiä. Ne kukkivat myöhemmin kesällä tai alkusyksystä ja ovat usein korkeampia kuin aasialaiset liljat.
  3. Trompetti/aurelianliljat: Trompetinliljoilla, jotka tunnetaan myös nimellä Aurelianliljat, on pitkät, trumpetinmuotoiset kukat, joissa on voimakas tuoksu. Ne ovat risteytyksiä, jotka on saatu itämaisten ja trumpettilililjojen risteyttämisestä. Trumpettililjat ovat keltaisen, oranssin ja valkoisen sävyisiä, ja ne kukkivat keskikesällä tai loppukesällä. Ne ovat yleensä korkeita ja voivat saavuttaa 5-6 jalan korkeuden.
  4. Tiikerililjat: Tiikerililjat ovat helposti tunnistettavissa niiden erottuvista pilkullisista terälehdistä. Niillä on suuret, näyttävät kukinnot, jotka ovat tyypillisesti oransseja tai punertavan oransseja, joissa on tummia täpliä. Tiikerililjojen kukat ovat hieman alaspäin suuntautuneet, ja ne kukkivat keskikesällä tai loppukesällä. Ne ovat melko kestäviä ja sietävät erilaisia kasvuolosuhteita.

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio