Paprika blandning
Corno di Torro

Paprika
Produktkoden: 9066 4,75€
Inte till försäljning för tillfället

Produkt info:

Höjd: 70-90cm
Antal: 50 siementä

Corno di Torro är en klassisk italiensk sötpaprika, känd för sina långa, söta och mycket aromatiska frukter. Utmärkt att äta färsk, fylld, grillad eller ugnsrostad. Frukterna innehåller mycket få frön, vilket gör dem lätta att hantera.


---

Paprika och chili älskar värme och odlas oftast i krukor eller växthus. De har en lång utvecklingstid, så förkultivering är nödvändig.

Såtid:
Januari–mars, beroende på sort. Tidiga chilisorter sås redan i januari–februari, paprikor i februari–mars.

Så fröna i såjord eller kokosfiber ca 0,5–1 cm djupt. Håll jorden jämnt fuktig men inte blöt. Placera sådden varmt – 24–28 °C är idealiskt för groning. Groningstiden är 7–21 dagar, ibland längre, särskilt för chili.

När plantorna fått 2–3 riktiga blad, plantera om dem i egna krukor med näringsrik jord. Ställ plantorna ljust och varmt och börja gödsla lätt när tillväxten kommit igång.

Växtplats:
Solig, varm och vindskyddad plats – växthus eller inglasad balkong är perfekt. Utomhus trivs de bäst mot en solig, varm vägg.

Jord:
Näringsrik, luftig och väldränerad jord. Regelbunden vattning och gödsling ger riklig skörd.

Paprika och chili börjar ge skörd juli–september, beroende på sort och odlingsförhållanden.

Tomat, basilika och tagetes – goda grannar i odlingen.

Tvätta alltid händerna när du hanterat färsk chili.



Det finns inga recensioner för tillfället.

Skriv en recension