Avomaalle Kylvö

Tuotekoodi: 00-05 0,00€
Määrä: kpl

Tuotekuvaus:


Suoraan avomaalle kylvö sopii useille, lähinnä yksivuotisille kasveille ja vihanneksillle. Sormet syyhyävät ja haluaisimme aloittaa kylvöt mahdollisimman aikaisin. Kannattaa kuitenkin malttaa mielensä ja odottaa kunnes maa on riittävän kuiva ja lämmin. Liian kylmään maahan kylvetyt siemenet eivät idä, vaan mätänevät, sopivan
lämpimässä maassa itäminen on myös nopeampaa. Rikkaruohot itävät kylmemmässä maassa ja saavat liian aikaisessa kylvössä helposti ylivallan. Oikea ajankohta kasvimaan kunnostamiseen on sään lisäksi monesta tekijästä riippuvainen esim. missä päin Suomea kasvimaamme sijaitsee, millainen on mikroilmasto sekä mikä on maalaatu. Lämmin ilma ei riitä, vaan maan lämpötila ratkaisee. Kun rikkaruohot alkavat itää maan lämpötila on yli 5 astetta jolloin voidaan kylvää ensimmäiset vihannekset. Kun maa on riittävän kuiva muokkaamista varten, nyrkkiin puristettu multapallo hajoaa kokonaan maahan pudotettaessa. Keväällä maata muokataan vain kevyesti pinnalta, jottei se kuivu turhaan. Yleensä siemenet kylvetään heti muokkauksen jälkeen jotta hyödynnettäisiin kevätkosteus tarkkaan. Jos on paljon rikkaruohoja voi muokkauksen jälkeen odottaa kunnes rikkaruohot ovat itäneet. Silloin harataan, ja vasta tämän jälkeen kylvetään vihannekset.

Kylvökalenteri:

- Ensimmäiseksi voidaan kylvää: Porkkana, retiisi, salaatti, tilli, lanttu, kyssäkaali, pinaatti, härkäpapu,
sokeriherne, silpoherne.
-Maan vähän lämmettyä kylvetään persilja, mangoldi, punajuuri palsternakka, ydinherne,
taittoherne.
-Pavut, kesäkurpitsa ja kurkku vaativat yli 10 asteen maalämpötilaa joten ne kylvetään vasta kesäkuussa lämpimään maahan.

Kylvä riittävän harvaan
Siemenet kylvetään vakoihin, isot siemenet yksitellen, pienet esim. siemenpussista karistaen tarpeeksi harvaan. Vaot peitetään ja maa tiivistetään kevyesti. Pitkän pou takauden sattuessa maata kastellaan. Rivien välit harataan tarvittaessa, ja riveistä rikkaruohot kitketään käsin.

Harvennus
Kun taimet ovat riittävän kokoisia on tärkeää että nitä harvennetaan eri kas vien vaatimusten mukaan. Jos harvennusta ei tehdä tai se on riittämätöntä, taimista kasvaa honteloita eikä niistä saada kunnon satoa tai kukintaa.

Monivuotiset kukat
Monivuotiset kukat voi kylvää alkukesällä avomaalle riviin, tai laatikkoon. Pikkutaimet koulitaan tai harvennetaan ja siirretään loppukesällä tai seuraavana keväänä kasvupaikalle.

Kaksivuotiset kukat
Nämä muodostavat ensimmäisenä vuonna lehtiruusukkeen, ja kukkivat seuraavana kesänä.Tämän jälkeen kasvi kuolee. Monet tosin leviävät siementämällä runsaasti. Kylvöaika kesä-heinäkuu, avomaalle tai laatikkoon. Harvennetaan ja istutetaan kasvupaikalle loppukesällä tai seuraavana keväänä.


Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio