Tulppaanit

Näytetään tuotteet 1 - 20 (106 tuotteesta)

Tulppaanit

Tulppaanit ovat kevään ihanat kukkijat jotka antavat hieno väriloisto. Tulppaaneja löytyy monissa eri väreissä ja muodossa ja ovat helppoja istuttaa. Tulppaanit voi istuttaa kukkapenkkiin tai ruukkuihin. Tulppaanit istutetaan syksyllä kun sää alkaa viilennä. Persusääntö on että kukkasipulit istutetaan yhtä syvää kuin tulppaanisipulin korkeus kertaa kolme. Tulppaaninsipulit voidaan istuttaan kaikki niin sanotusti oikein päin, eli kärki ylöspäin, jolloin kaikki sipulit kukkivat suunnileen yhtä aikaan. Tulppaaninsipulit voidaan myös istuttaa niin että osaa on sivuillaan tai jopa niin että kärki on pikkasen alas päin suunnattu. Tällä tavalla tulppaani-istutus kukki pidempää. Tämä tapa sopii erittäin hyvin jos on isompi istutus. Tulppaanit voidaan myös istuttaa istutusvatiin. Istutusvati laitetaan oikeaan syvykseen ja tulppaanisipulit istutetaan siihen. Kesällä kukinnan jälkeen istutusvati voi nostaa ylös ja laittaa varjoisaan paikkaan missä tulppaanien lehdet saa kuihtua rauhassa, jäljellä jäävälle kuoppaan voi istuttaa esimerkiksi kesäkukkia.

Valikoimassa löytyy monta erilaisia tulppaaneja.

Aikaiset yksinkertaiset tulppaanit kukkivat jo huhti-toukokuussa ja ovat 20-40cm korkeita. Aikaiset yksinkertaiset tulppaanit ovat ihanan hennon näköisiä ja ilahduttavat aina.

Myöhäiset yksinkertaiset tulppaanit ovat korkeat, jopa 75cm ja kukkivat touko-kesäkuussa. Myöhäiset yksinkertaiset tulppaanit voivat myös olla monikukkaisia, eli samasta varresta tulee 3-5 kukkaa.

Aikaiset kerrotut tulppaanit ovat ihanasti kerrotut. Aikaiset kerrotut tulppaanit kukkivat huhti-toukokuussa ja ovat 30-40cm korkeita. Näistä löytyy ihanat värit.

Myöhäiset kerrotut tulppaanit ovat isokokoisia ja muistuttaa pionien kukilta. Näillä on pitkät varret 45-60cm. Kukat ovat isot ja painavat ja kukkivat touko-kesäkuussa.

Triumph-tulppaanit ovat risteytys aikaisista yksinkertaisista ja aikaisesta kerrotuista tulppaanista. Näin on saatu korkeampi yksinkertainen tulppaani tukevalla varella ja hieno, vähän kulmikas muoto kukkiin. Triumph-tulppaanit ovat säänkestäviä ja kukkivat toukokuusta eteenpäin.

Darwin-hybriidi ovat yksinkertaiset tulppaanit jotka kukkivat toukokuussa pitkillä varrella, 50-70cm. Darwin-tulppaanit kukkivat yleensä vuodesta toiseen ja ovat aina yhtä näyttäviä.

Apeldoorn-tulppaanit ovat ihana vanha klassikkotulppaaneja jotka palaavat vuodelta toiseen ja näkyvät usein vanhoissa puutarhoissa. Apeldoorn-tulppaaint ovat keskiaikaisia ja kukkivat isoilla oranssinpunaisilla kukilla.

Liljakukkaisen tulppaanien kukat ovat pitkiä terävällä kärjellä. Kukkivat touko-kesäkuussa. Nämä tuovat jännitys ja hauskuus tulppaani-istutuksiin.

Crispa-tulppaanilla on ihanat röyhelöiset reunat ja löytyy sekä yksinkertaisina että kerrottuna. Crispa-tulppaanit kukkivat touko-kesäkuussa.

Viridiflora-tulppaanit tunnistaa parhaitan vihreällä viivalla kukan uloimalla terälehdillä. Viridflora-tulppaneilla on usein exotiset väriyhdistelmät. Ne kukkivat touko-kesäkuussa.

Papukaija-tulppaani on erikoinen, näyttävä tulppaani jolla epätasaiset lehdet. Papukaija-tulppaanin korkeus vaihtelee 40-60cm ja ne kukkivat toukokuusta kesäkuuhun. Kukat ovat isoja ja painavia. Papukaija-tulppaaneja löytyy monessa erikoisissa väreissä.