Parsakukkakaali
Romanesco Precoce

Tuotekoodi: 9062 3,60€
Loppuunmyyty tälle kaudelle

Tuotekuvaus:

Määrä: 200 siementä

Vaaleanvihreät kärjekkäät kukinnot. Maukas ja koristeellinen. Herkuttelijan vihannes. Kauniit limenväriset kukinnot jotka voi syödä kokonaan keitettyinä tai raakana. Viljellään avomaalla.

Parsakukkakaali on kukkakaalin ja parsakaalin välimuoto, jonka hienonmakuinen, hieman pähkinäinen kukinto muistuttaa kukkakaalia mutta on rakenteeltaan ilmavampi. Se viihtyy viileässä ilmastossa ja sopii hyvin kasvatettavaksi myös Suomessa.

Kylvä siemenet esikasvatukseen maalis–huhtikuussa sisätiloihin tai kasvihuoneeseen. Käytä kylvömultaa ja peitä siemenet kevyesti, noin 1 cm multakerroksella. Itämislämpötila on 18–20 °C, ja itäminen kestää yleensä 5–10 päivää.

Kun taimet ovat käsiteltävän kokoisia ja niihin on muodostunut 2–3 lehtiparia, koulitaan ne omiin ruukkuihinsa ja kasvatetaan viileämmässä (noin 12–15 °C), valoisassa paikassa. Karaise ennen ulosistutusta.

Istuta taimet ulkoon touko–kesäkuussa, kun yöhallat ovat ohi. Kasvupaikka aurinkoinen ja lämmin, maa ravinteikas, kalkittu, multava ja tasaisen kostea. Parsakukkakaali tarvitsee paljon ravinteita ja vettä.

Kukinnon kehittyminen alkaa loppukesällä. Sadonkorjuu tehdään, kun kukinto on tiivis mutta ennen kuin yksittäiset kukat avautuvat.

Kumppanuuskasviksi sopii esimerkiksi tilli. Se karkoittaa muun muuassa kaaliperhoset, kaalikoit ja kaalikärpäset.


Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio