Dahlia
Bluesette

Dahlia
Produktkoden: 12800 4,50€
Finns i lager på våren

Produkt info:

Höjd: 50cm
Antal: 1
Blommar: juli - september

 Slutsåld

stora 15-20cm ljuslila blommor. 

OBS! Vårens blomlökar och pluggplantor måste beställas skilt, deras leverans kan ej kombineras.

Uppmärksamma att ifall du vill ha fröerna före leveransen i mars bör de beställas skilt.


Dahlior trivs både i krukor och i rabatten, på en varm, solig eller halvskuggig plats. Dahlior är frostkänsliga. Plantera ut dahliorna då det inte längre finns risk för nattfrost. I landets södra delar kan knölarna planteras ut rakt i marken, norrut lönar det sig att förkultivera i april för att få tidigare blomning. Plantera dahlian så att det kommer ca 5-10cm jord ovanpå rotknölen. Kolla att fjolårets tillväxtpunkt är uppåt. Stöd höga sorter i tid, dahlians skaft kan på blåsiga platser brytas.

Skydda de känsliga dahliorna från de första frostnätterna med fiberduk.
Bryt av skaften när kladen och resten av växten svartnar. Lämna knölarna i marken ännu några dagar. Lyft dem sedan försiktigt med grepe eller spade och skaka av myllan. Låt knölarna torka.

Sätt de lätt torkade knölarna i sand eller torv eller i papperspåsar och för till en sval, frostfri plats. Ca 5 grder och torr plats är bäst för dahlians övervintring. Kolla under vintern att knölarna inte torkar för mycket. Fukta dem lätt, om ytan verkar skruttig. Var dock försiktig att inte blöta dem för mykcet, de ruttnar då lätt.

Det finns inga recensioner för tillfället.

Skriv en recension