huntuvaahtera

ACER triflorum
Tuotekoodi: M53 3,50€
Määrä: kpl

Tuotekuvaus:

Korkeus: 3-8mcm
Määrä: 5 siementä

Huntuvaahtera on Kaukoidästä kotoisin oleva erittäin viehättävä pikkupuu. Sen lehdet ovat kolmilehdykkäiset eivätkä tuo mieleen vaahteraa, vaan jonkin eksoottisemman puulajin. Keväällä lehtien puhjetessa oksisto on kuin läpikuultavan punertavan hunnun peittämä. Joka syksy lehdet saavat kauniin, lämpimän oranssin ruskan. Omenapuumaisesti haaroittuva runko ja kauniisti helpeilevä kanelinruskea kaarna tekevät siitä näyttävän myös talvisaikaan.

Vyöhykkeet I–III(–?). Menestymisen pohjoisraja selvittämättä.

Kylvöohjeet: Liotus:  1-2vrk. LK Lämminkäsittely 360 vrk KK=kylmäkäsittely:  90-120vrk

LK=lämminkäsittely: Siemeniä säilytetään kostutetussa (ei märässä), ilmavassa väliaineessa 20–25 °C lämpötilassa mainitun määrän vuorokausia. Lämminkäsittely voidaan korvata kylvämällä siemenet alkukesällä ulos, jolloin itäminen tapahtuu seuraavana keväänä. Lämpökäsittelyn aikana siemeniä tai kylvöstä ei saa päästää kuivumaan tai homehtumaan. Käsittelyn tapahtuessa ulkoilmassa on myös seurattava, ettei kasteluvesi paljasta tai hautaa siemeniä, ja ettei kylvös sammaloidu tai rikkaruohotu. Hyvin paksukuoristen siementen itäminen saattaa vaatia useita toistuvia lämpö- ja kylmäkäsittelyjaksoja.

Li=liotus: Ennen kylvöä tai käsittelyä on varastosiemeniä pääsääntöisesti syytä liottaa 20-asteisessa vedessä 1 vuorokausi. Mikäli liotusaika on tätä pidempi, on vettä vaihdettava vähintään kerran päivässä. Poikkeuksen muodostavat pienet, pehmeäkuoriset siemenet, jotka kostuvat riittävästi jouduttuaan kylvöalustan kanssa välittömään yhteyteen. Ylenmääräinen liotus saattaa rikkoa siemenet
KK=kylmäkäsittely: Siemeniä säilytetään kosteassa ilmavassa väliaineessa 0–4 °C:ssa mainitun mittaisen ajan vuorokausia. Useimmissa tapauksissa paras menetelmä on kylvää talven alle ulos suojaisaan paikkaan, jolloin luonto huolehtii käsittelystä. Isot ja mehevät siemenet on kuitenkin ulos kylvettäessä suojattava jäätymiseltä paksulla lumella ja havuilla. Siemeniä ei saa pakastaa. Mahdollinen lämpökäsittely tehdään aina ennen kylmäkäsittelyä.


Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio