Valmistaja: Lefeber

Patiodaalia
Ellen Houston

Dahlia
Tuotekoodi: 22400 4,90€
Ei tällä hetkellä myynnissä

Tuotekuvaus:

Korkeus: 50cm
Määrä: 1

 

Matala pienikukkainen lajike joka sopii myös ruukkuihin.  Tummat lehdet.

HUOM! Suosittelemme että tilaat kevään kukkasipulit erikseen muista myöhäisemmin toimitettavista tuotteista, jotta saat ne hyvissä ajoissa esikasvatettavaksi.

Huomioi erilliset toimitusajat. Tilauksesi toimitetaan yhdessä lähetyksessä kun kaikki tilaamasi tuotteet ovat saapuneet varastoon. Jos haluat heti saatavilla olevat tuotteet nopeasti niin tee niistä erillinen tilaus.

Huomioithan että jos haluat siemenet heti niin ne on tilattava erikseen.

 


Daaliat viihtyvät sekä ruukuissa että suoraan maahan istutettuina, lämpimään, aurinkoiseen tai puolivarjoisaan paikkaan. Daaliat ovat arkoja hallalle. Istuta daaliat ulos vasta, kun hallayöt eivät enää uhkaa. Maan eteläosissa juurakon voi istuttaa suoraan maahan, mutta pohjoisemmassa esikasvatus huhtikuussa aikaistaa kukintaa. Istuta daaliat siten, että mukulajuurien päälle tulee multaa noin 5–10 senttimetriä. Varmista, että edellisen vuoden kasvuvarren tynkä on ylöspäin. Tue korkeimmat lajikkeet ajoissa, sillä daalian varret voivat tuulisella paikalla katkeilla.

Suojaa arat daaliat syksyllä harson avulla ensimmäisiltä hallaöiltä.
Katkaise kukkavarret kun lehdet ja kasvusto mustuvat. Jätä juurakot varsien katkaisun jälkeen vielä muutamaksi päiväksi  maahan. Nosta ne varovaisesti talikolla tai lapiolla ja ravistele mullat pois. Anna juurakoiden kuivahtaa.

Laita kevyesti kuivahtanut juurakko hiekan tai turpeen sekaan tai paperipussiin ja vie viileään, pakkasettomaan tilaan. Noin 5-asteinen, sopivan kuiva tila on paras daalian juurakoiden talvetukseen. Tarkista talven aikana, että talvehtimaan nostamasi juurakot eivät kuivu. Kastele tai sumuttele niitä tarvittaessa kevyesti, jos juurakkopatukoiden pinta näyttää kurttuiselta. Varo kuitenkin liikaa kosteutta, jotta juurakot eivät mätäne.


Kevään sipulit tulevat myyntiin helmikuussa 2025

Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio