Perennat

Katso uudet tuotteemme!

Näytetään tuotteet 1 - 4 (29 tuotteesta)

Tilaa meiltä laadukkaat perennojen taimet ja juurakot

Perenna on yleiskäsite ruohovartisille monivuotisille koristekasveille ja kukille, jotka lähtevät kasvamaan talven jälkeen vuodesta toiseen. Löydät verkkokauppamme laajasta valikoimasta perennan pikkutaimet, ruukkutaimet, juurakot ja siemenet. Kaikki myymämme perennojen taimet ovat laadukkaita, ja perennan juurakot kookkaita ja hyvälaatuisia. Korpikangas Siemen-Frö:n tuotteet ovat edelleen samaa hyvää laatua kuin mitä ovat olleet toimintamme alusta jo vuodesta 1989 lähtien!

Valittavanasi on paljon eri lajikkeita, joiden avulla voit rakentaa itsellesi ihanan perennapenkin, joka kukkii varhaisesta keväästä aina loppusyksyyn saakka!

Perennan juurakot

Lähetämme perennojen juurakot toukokuussa suoraan kylmävarastostamme. Ne istutetaan pysyvästi kasvupaikalle touko-kesäkuussa tai esikasvatetaan ruukussa. Istuta juurakot mahdollisimman pian hyvin kunnostettuun ja kitkettyyn kukkapenkkiin. Noudata pakkausten istutussyvyyksiä ja -etäisyyksiä. Varsinkin pionien kukinnan varmistamiseksi on tärkeää ettei niitä istuteta liian syvälle. Jos kukkapenkkisi ei ole valmis, voit istuttaa juurakot ensin ruukkuihin ja vasta myöhemmin kasvupaikoilleen. Ennen istuttamista juurakot on säilytettävä kylmässä ja pakkaus on hyvä avata. Huom. Varo kuitenkin juurakkojen kuivumista!

Perennan taimet

Kun saat paketin poista muovilokerikko heti ja laita taimet mahdollisimman viileään ja valoisaan paikkaan (mielellään ulos) odottamaan istutusta. Taimemme ovat tottuneita ulkoilmaan, mutta pahimmilta yöpakkasilta ruukut on hyvä suojata, jotta juuret eivät jäätyisi liikaa. Kastele sen verran etteivät taimet pääse kuivumaan. Ruukkuperennoja voidaan istuttaa koko sulan maan ajan. Kastele taimet hyvin ennen istutusta. Istuta ne hyvin kunnostettuun ja kitkettyyn kukkapenkkiin entiseen syvyyteensä n. 30-50cm välein. Jos ruukku on aivan täynnä juuria, paakkua on hyvä käsin vähän rikkoa, jotta juurtuminen helpottuisi.

Perennojen pikkutaimet

Perennojen pikkutaimet ovat edullinen vaihtoehto, jos haluat hankkia suuremman määrän taimia tai kokeilla eri lajeja. Näissä meillä on suuri valikoima vähän erikoisempiakin lajeja. Taimet ovat hyvin juurtuneita pistokastaimia Hollannista, paakun koko 4 cm.

Toimitus toukokuun loppupuolella ja elo-syyskuussa. Pikkutaimet lähetetään kätevissä muovilokerikoissa, joissa ne kestävät hyvin postituksen. Kasvata pikkutaimia muutama viikko ruukuissa ennen istutusta kasvupaikalle tai istuta suoraan kasvupaikalle.

Perennat leikkokukkina

Kasvata perennoja myös leikkokukiksi. Monet perennat ovat mainioita leikkokukkia. Kukat leikataan aamulla kun niissä on hyvä nestejännitys. Varsiin leikataan uusi tuore leikkauspinta ja kukat laitetaan nopeasti haaleaan veteen. Hyviä leikkokukkia ovar esimerkiksi ritarinkannus (leikataan kun ylimmät kukinnot ovat auenneet), harjaneilikka (leikataan kun kaikki kukat ovat auki), asterit, salvia, rantakukka, päivänkakkara, pioni, ukonhattu, päivänlilja, keijunkukka. päivänhattu, malva ja punakakkara.