Syksyn liljat

Näytetään tuotteet 1 - 12 (12 tuotteesta)

Syksyn liljat

Liljat tulevat myyntiin heinäkuussa

Liljat ovat näyttäviä ja pitkäikäisiä kasveja. Ne ovat myös varsin helppohoitoisia eli niitä ei tarvitse tukea ja ne talvehtivat maassa. Korpikangas Siemen-Frö:n valikoimasta löydät paljon erivärisiä ja erinäköisiä sekä eri aikaan kukkivia liljoja, joiden kukkaloistosta voit nauttia syksyyn saakka! Valikoimistamme löydät niin liljat avomaalle kuin ruukkuliljat.

Liljapakkaukset säilytetään jääkaapissa istutukseen asti. Ne voi istuttaa suoraan avomaalle heti kun maa on sulanut, tai esikasvattaa ruukussa. Tarkempia ohjeita löydät tuotekohtaisesti pakkauksistamme.

Liljojen istutus

Ennen istutusta säilytä liljojen sipulit avatuissa pakkauksissaan kylmässä, esimerkiksi kellarissa tai jääkaapissa noin 2-6 asteen lämpötilassa. Voit istuttaa liljat suoraan avomaalle tai (esi)kasvattaa ne ruukussa.

Ruukkuihin istutettaessa valitaan isohko ruukku, joka salaojitetaan esimerkiksi soralla. Sipulit istutetaan hyvälaatuiseen multaan noin 8 cm syvyyteen. Liljat kasvatetaan valoisassa paikassa ja siirretään ulos alkukesällä.

Ulos sipulit istutetaan mahdollisimman aikaisin hyvin salaojitettuun, lannoitettuun ja kalkittuun penkkiin. Sopiva istutusväli ja syvyys löytyvät tuotteiden pakkauksista. Istutuksen jälkeen liljat kastellaan.

Liljat viihtyvät auringossa, paitsi varjolilja, joka nimensä mukaisesti viihtyy varjossa. Avomaalle istutetut sipulit jätetään talveksi maahan. Aremmat lajit (esimerkiksi orientaalit) voidaan suojata havuilla maan jäädyttyä. Ruukuissa kasvatetut sipulit istutetaan avomaalle ennen talvea tai säilytetään viileässä varastossa talven yli noin 2-6 asteen lämpötilassa.

Liljojen hoito

Liljoja lannoitetaan ja kalkitaan vuosittain. Muutaman vuoden välein sipulit voi aikaisin keväällä kaivaa ylös, lajitella ja istuttaa uudelleen. Riittävän isot laitetaan takaisin penkkiin, pienemmät jatkokasvatukseen.

Huom! Liljakukko: Tarkkaile liljapenkkiäsi keväällä, poimi heti pois ja tapa kaikki löytämäsi
punaiset kuoriaiset ennen kuin ne ennättävät munia. Jos liljakukkoja on paljon, niitä voi myös torjua kemiallisesti.

Ruukkuliljat

Istuta ruukkuliljat mieluusti heti niiden saavuttua. Jos joudut säilyttämään pidempään, niin pidä niitä pakkauksissaan viileässä noin 2-8 asteessa. Istutusmullaksi sopii hyvä hiekkapitoinen kukkamulta. Ruukut on hyvä salaojittaa soralla tai ruukunpalasilla, sillä hyvä vedenläpäisy on tärkeää. Normaaliin 15 cm ruukkuun sopii kolme sipulia. Ruukun on oltava riittävän syvä, jotta sipuleiden alle ja päälle tulee noin 5 cm multaa.

Istutuksen jälkeen kastele liljat kunnolla. Kasvatuspaikan tulisi olla mahdollisimman valoisa ja lämpötilan noin 10-20 astetta. Kastele tarpeen mukaan, älä kuitenkaan liikaa. Kun liljat ovat hyvässä kasvussa voit aloittaa lannoituksen. Kun liljojen kukinta on ohi, voit istuttaa ne kukkapenkkiin!