tähkävaahtera

ACER spicatum
Tuotekoodi: M52 3,50€
Määrä: kpl

Tuotekuvaus:

Korkeus: 5-7mcm
Määrä: 10 siementä

Tähkävaahtera on itäisessä Pohjois-Amerikassa kasvavista vaahteralajeista pohjoisin. Se kasvaa mantereen yleisenä metsänlaide- ja alikasvospensaana ja sietää melko runsasta varjostusta. Tähkävaahtera on pienikokoinen, pystykasvuinen ja monirunkoinen pensas. Nimensä se on saanut erikoisista pystyistä, tähkämäisistä kukinnoistaan, jotka ovat oksien päästä kynttilän lailla kohoavia, vaaleanvihreitä terttumaisia huiskiloita. Syksyllä näihin tähkiin kehittyvät kauniisti punertavat siemenet.

Suomessa tähkävaahteraa on kasvatettu kauan, mutta hyvin vähän ja sitä tavataan lähinnä vain kasvitieteellisissä kokoelmissa. Se on kuitenkin osoittautunut hyvin kestäväksi lajiksi, jolle löytyisi paikka niin puistoista kuin kotipihoiltakin erityisesti sieltä missä vaaditaan hyvää talvenkestoa.

Vyöhykkeet I–V (VI) parhailla alkuperillä.

kylvöohjeet: Liotus:  1-2vrk. KK=kylmäkäsittely:  90-120vrk

 

Li=liotus: Ennen kylvöä tai käsittelyä on varastosiemeniä pääsääntöisesti syytä liottaa 20-asteisessa vedessä 1 vuorokausi. Mikäli liotusaika on tätä pidempi, on vettä vaihdettava vähintään kerran päivässä. Poikkeuksen muodostavat pienet, pehmeäkuoriset siemenet, jotka kostuvat riittävästi jouduttuaan kylvöalustan kanssa välittömään yhteyteen. Ylenmääräinen liotus saattaa rikkoa siemenet

KK=kylmäkäsittely: Siemeniä säilytetään kosteassa ilmavassa väliaineessa 0–4 °C:ssa mainitun mittaisen ajan vuorokausia. Useimmissa tapauksissa paras menetelmä on kylvää talven alle ulos suojaisaan paikkaan, jolloin luonto huolehtii käsittelystä. Isot ja mehevät siemenet on kuitenkin ulos kylvettäessä suojattava jäätymiseltä paksulla lumella ja havuilla. Siemeniä ei saa pakastaa. Mahdollinen lämpökäsittely tehdään aina ennen kylmäkäsittelyä.Tällä hetkellä ei löydy tuotearvioita.

Kirjoita arvio